Go to the top

Hírek - Fejérvári Zsolt

Vanhal Nagybőgőversenye

Vanhal Nagybőgőversenye

Nézze meg Vanhal Nagybőgőversenyét Fejérvári Zsolt és a BFZ előadásában a budapesti Zeneakadémia Nagyterméből! A karmester Takács-Nagy Gábor volt.

Read more...

London, Royal Albert Hall

Fejérvári Zsolt 2016 augusztusában a Budapesti Fesztiválzenekarral, Fischer Iván vezényletével a zsúfolásig megtelt londoni Royal Albert Hallban a legendás PROMS-koncertsorozaton adta elő Mozart "Per questa bella mano" c., obligát szólónagybőgőt szerepeltető koncertáriáját 6500 hallgató előtt. A baritonszólista Hanno Müller-Brachmann volt. A koncertről készült tv-felvétel itt tekinthető meg. 

Read more...

Győzelem a Végh Sándor Versenyen

Győzelem a Végh Sándor Versenyen

Fejérvári Zsolt 2017. novemberében immár ötödik alkalommal lett a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai számára kiírt Végh Sándor Verseny egyik győztese. A versenydíj többek között fellépési lehetőség a Budapesti Fesztiválzenekar következő szezonjában egy bérleti koncertsorozat versenyműszólistájaként. Fejérvári Zsolt Bottesini h-moll nagybőgőversenyét játszotta a versenyen.

Read more...

kamara.hu

kamara.hu

Fejérvári Zsolt 2017. november 18-án Schubert Pisztráng-ötösét olyan csodálatos kamarapartnerekkel játszhatta el, mint Várjon Dénes, Baráti Kristóf, Kim Kashkashian és Marie Elisabeth Hecker. A koncert a Simon Izabella-Várjon Dénes művészházaspár által szervezett kamara.hu fesztivál keretében hangzott el a Zeneakadémián. Olvassák el Malina János kritikáját a revizor.hu portálon ITT! Egy idézet a fantasztikus kritikából: "A kikezdhetetlen tökély érzetét az első két tételben Várjon és Baráti zenei párbeszédének, egymásra való reagálásának mennyeibiztonsága és végtelen érzékenysége alapozta meg; hogy azután ezt a keretet olyan óriási művészek egészítsék ki teljes és nem kevésbé tökéletes testté, mint Kashkashian vagy éppen Fejérvári. (...) Jobb is, ha nem próbálkozom tovább a többi csoda szavakba foglalásával – tündérek játszottak velünk, talán ez így a legpontosabb."

 

Read more...

Karbon lélek

Karbon lélek

Fejérvári Zsolt olyan muzsikusok nyomán, mint Baráti Kristóf, Várdai István vagy Szűcs Máté, mindkét általa használt nagybőgőjébe  beszereltette a Molnár Pál által feltalált karbon lelket. 

Read more...

Hangverseny a Pulzus Vonósnégyessel

Hangverseny a Pulzus Vonósnégyessel

Fejérvári Zsolt 2017. december 18-án, hétfőn a Pulzus Vonósnégyessel játszotta el Dvorák Vonósötösét. A koncertre 19.30-kor a Festetics Palotában került sor. 

Read more...

Ligeti György: Zongoraverseny

Ligeti György: Zongoraverseny

Nagy öröm volt játszani azon a hangversenyen, amelyen Fejérvári Zoltán Ligeti György leírhatatlan nehézségű Zongoraversenyét játszotta fantasztikusan, az UMZE Kamaraegyüttest Rácz Zoltán vezényelte. Valószínűleg ez az általam valaha játszott legnehezebb zenekari szólam, igazi kihívás volt! A hangverseny a BMC-ben hangzott el 2017. december 16-án, szombaton este 19.30-kor. Bővebb információ ITT

Read more...

Zádor Jenő: Fantasia Hungarica

Zádor Jenő: Fantasia Hungarica

Megtiszteltetés számomra, hogy a Naxos lemezcég és a MÁV Szimfonikus Zenekar Mariusz Smolij karmester vezetésével engem kért fel, hogy Zádor Jenő (Eugene Zador, nagyszerű magyar zeneszerző, Ormándy Jenő és Rózsa Miklós jóbarátja) Fantasia Hungarica című nagybőgőversenyének szólistájaként játsszam a darab első lemezfelvételén.

Read more...

Látogatás Thomas Martinnál

Látogatás Thomas Martinnál

Különleges megtiszteltetést jelentett Fejérvári Zsolt számára, hogy kamaszkori példaképe, a legendás Thomas Martin kétnapos mesterkurzusra hívta meg Birminghambe. Fejérvári Zsolt Martin professzor saját osztályának növendékeit taníthatta.

Read more...