Go to the top

Hírek - Fejérvári Zsolt

Katowice, Gadzinski Verseny

Katowice, Gadzinski Verseny

Fejérvári Zsolt 2017 májusában meghívást kapott, hogy a Wiktor Gadzinskiról elnevezett lengyel országos verseny egyetlen külföldi zsűritagja legyen. (A tavalyi verseny zsűritagja volt többek között Boguslaw Furtok is). A verseny nyitóhangversenyén Marek Romanowskival, a Nemzetközi Sperger Nagybőgőverseny 2016-os győztesével együtt adott szólókoncertet.

Read more...

Hamu és Gyémánt - "Példakép"

Hamu és Gyémánt - "Példakép"

Fejérvári Zsolt a Hamu és Gyémánt magazin Sárosi Zoltán által készített "Példakép" elnevezesű fotósorozatában Kökény Tamással, a Virtuózok vetélkedő győztesével együtt szerepel. A sorozatban olyan művészek jelennek meg, mint Dózsa Imre balettművész, Máté Gábor színész, vagy Korniss Péter fotóművész. 

Read more...

Kamarazene Csalog Gáborral

Kamarazene Csalog Gáborral

Február  25-én hangzott el az a koncert, amelyen a BMC koncerttermében Kurtág zongorára, fuvolára és nagybőgőre írt Bagatellek c. kompozíciója is elhangzott. Zenésztársaim Jóföldi Anett és Csalog Gábor voltak. Bővebb információ ITT

Read more...

BassEurope Lucca

BassEurope Lucca

Örömmel vettem részt a Luccában rendezett nagyszabású nagybőgős találkozóra. Mesterkurzust és szólókoncertet is adok az esemény alatt. Az a különleges megtiszteltetés ért, hogy Klaus Trumpf professzor engem kért fel arra, hogy Spergerről tartott előadása alatt mondandója illusztrálásaképpen előadjak több Sperger-nagybőgőművet.

Read more...

Fesztiválakadémia

Fesztiválakadémia

Újabb meghívást kaptam Kelemen Barnabásról és Kokas Katalintól az idei budapesti Fesztiválakadémián való részvételre, várom a koncerteket! Bővebben: ITT

Read more...

Bottesini Concerto

Bottesini Concerto

Öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy újra a Budapesti Fesztiválzenekar szólistájaként adhattam elő egy nagybőgőversenyt. Ez alkalommal Bottesini h-moll nagybőgőversenyét játszottam négy alkalommal, 2018. október 27-én, 28-án, 29-én és 30-án. Részletek ITT!

Read more...

Marosvásárhelyi koncert

Marosvásárhelyi koncert

Örömmel játszottam a Marosvásárhelyi Filharmónia vendégeként a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában Vanhal Nagybőgőversenyét 2019. április 17-én.  A nagysikerű koncert karmestere Káli Gábor volt.

Read more...

Haydn-koncert Kismartonban

Haydn-koncert Kismartonban

Mindig különleges érzés Haydn "munkahelyén", a kismartoni Esterházy-kastély nagytermében Haydn-művet játszani. A Haydn-Philharmonie meghívására jatszhattam ott szólóbőgősként nagyszerű muzsikuspartnerekkel, Nicolas Altstaedt csellistával és Daniel Giglberger koncertmesterrel többek között Haydn: "A Megváltó hét szava a kereszten" című csodálatos művét nagycsütörtökön. 

Read more...

Újra Lockenhausban

Újra Lockenhausban

Újra meghívást kaptam Lockenhausba, a csodálatos kamarazene-fesztiválra. Különleges alkalom lesz az idei, hiszen Veress Sándor ritkán játszott Memento c. művét is előadom majd Adrien Boisseau francia brácsaművésszel 2019. július 6-án 20.00 órakor a lockenhausi templomban.

Read more...